Info Cheile Nerei

Slide Show
 
 
 
 

Logare membriFauna

Fauna

       Prin varietatea, bogăţia şi originalitatea ei, fauna Cheilor Nerei-Beuşniţa nu rămâne cu nimic în urma florei. În afara celor menţionate deja nu se poate înţelege complexitatea ecosistemului Cheilor Nerei şi marea lui diversitate care trebuie conversată, fără să amintim animalele ce trăiesc în pădure, multe dintre ele ameninţate cu vânatul prin braconaj. Printre animalele întâlnite  în acest areal amintim: ursul, cerbul carpatin, căprioara, mistreţul, vidra, bursucul, jderul de stâncă, jderul de copac. Deşi, în general nu se fac populări, Filiala Silvică Reşiţa intenţionează colonizarea cu capra neagră (pentru că existau toate condiţiile aferente) şi castor (breb sau biber), care a existat aici şi a dispărut. În Rezervaţia Cheile Nerei exista Pastrăvăria Bei cu 16 bazine productive şi o capacitate de cinci tone.

       În apele râului şi ale lacurilor se găsesc: păstrăvi (specific apelor de munte), clean, mreana, lipan (introdus cu câţiva ani în urmă), caras, fasa mare (monument al naturii). Primăvara, în perioada de înmulţire, urcă aici un peşte răpitor, scobarul. Toate aceste specii au nevoie, în primul rând, de apă curată, nepoluată, în nici un fel, şi de protecţie împotriva braconierilor, care folosesc explozibil şi surse de curent electric. Speciile de reptile existente sunt reprezentate prin: vipera cu corn, gusterul verde, soparia, vipera.

       Specific zonei este şi numărul mare de nevertebrate printre care se află scorpionul declarat monument al naturii şi licuriciul bănăţean care este extrem de abundent uneori. Se remarcă şi existenţa altor specii rare precum: 7 gasteropode, 3 chilopode şi 4 coleoptere carabide, iar pădurea trebuie ferită de boli, de hoţii de lemn, de păşunatul în zone interzise, de culegătorii de plante, fructe de pădure şi de melci.

ENSR

Cautare

Curs Valutar

Convertor Valutar

Suma:
Conversie:

Vremea

"Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România." http://www.infoeuropa.ro
Banner
Banner